Maatalousyrittäjyyttä ”poliisivaltiossa”?

Video on kuvattu Timo Soinin vaaleja edeltävältä maakuntakierrokselta Keski-Suomessa 9.4.2011. Lyhyiden puheiden jälkeen Soini tutustuu Airolan tilaan. Emäntä Marita ja isäntä Olli Salenius kertovat omakohtaisia kokemuksiaan simputtamiseen verrattavasta viranomaismielivallasta, jonka kohteeksi maatalousyrittäjät tänä päivänä joutuvat. EVIRAN valvontaviranomainen oli tullut poliisien kanssa tarkistamaan heidän tilaansa, mikä oli järkyttänyt syvästi heitä.

EVIRAN valvontaviranomainen oli tullut poliisien kanssa tarkistamaan heidän tilaansa.
Tapaus oli järkyttänyt syvästi heitä ja pakottaa kysymään, missä on tavallisen ihmisen oikeusturva viranomaismielivallan edessä?

Kyseessä ei ole yksityistapaus, vaan tällaisista yksityisyyttä ja ihmisarvoa loukkaavista ratsioista on tehty eduskuntakyselykin. Onko viranomaisten suorastaan tarkoitus lopettaa kokonaan maaseutuelinkeinot Suomesta?

Kuinka rikollisiksi syyllistetetyt maatalousyrittäjät kykenevät tekemään töitä jatkuvan uhan ja pelon alla? Toimivatko virheellistä viranomaismenettelyä koskevat kantelut ja onko suomalaisella todellisuudessa mitään oikeusturvaa viranomaismielivallan edessä? Keski-Suomen Perussuomalaisten puheenjohtaja Marke Tuominen osallistuu myös aihetta koskevaan loppukeskusteluun

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *