Archive For The “Ajassa, blogi” Category

Pressaennakoinnin ..> 2018 – keskustelussa, puolueet huomioiden

By |

Viihteellinenkin pressaäänestys osoittaa SDP:n puoluesihteerin arvion oikeaksi… Antton Rönnholm Facebookissa:
“Gallup-tulos on SDP:n osalta kiistatta huono. Se, että puolueen kannatus tippuu järjestään kesällä, ei selitä tulosta eikä yksittäisillä tekijöillä kannata spekuloida. Kävimme aiheesta aamun puoluehallituksessa syväluotaavan ja rakentavan keskustelun.
Tässä ajassa ja demokratian tilassa uskottava politiikka perustuu taktiikan sijaan ideologiaan. Arvoilla on merkitystä. Ja me uskomme omiimme. Puoluekokouksessa tehtyjen päätösten ja kuntavaalien tuloksen perusteella lähdimme valmistelemaan omaa vaihtoehtoa ja suurta sosialidemokraattista visiota tulevaisuuden Suomesta. Ratkaisut eivät synny hetkessä tai yksittäisillä toimilla.”
 
Samassa “tumpelotilassa” ovat kristiliset, ruåttalaiset, vasemmistolaiset ja keskusta, jota Väyynen uhkaa… Siniset ovat täysin tuuliajolla.
 

 
ÄÄNESTYS palkissa mahd, ouolue huomioiden.
 
HUOMIO! Älypuhelimissa ja tableteissa äänestyspalkki mielipidekirjoitusten jälkeen…

Read more »

Presidentin vaalien 2018 ennakointia … keskustelu ehdokasasettelusta

By |

… äänestys palkissa ..>


 
VIRALLISESTI ehdokkaaksi on asetettu: Pekka Haavisto, vihr; Merja Kyllönen, vas; Nils Tofvalds, rkp;
 

 
MUUT odottavat puolueen tai kannatusyhdistyksen päätöstä.
Tuula Haatainen, sdp; Laura Huhtasaari, ps; Ilja Janitskin, Sauli Niinistö ja Paavo Väyrynen, kannatusyhdisayykset.
 

 

 

Read more »

Tämän tyyppistä postia… sivistysvaltiossa

By |

Tilaus on saapunut asiakkaalta Haista Paska. Se on tässä:
Tilaus #32091 (8.8.2017)
Tuote Määrä Hinta
Halikon kirkkomurha (#15) 1 €0.00
Välisumma: €0.00 (ei sis. alv.)
Toimitus: Kiinteä toimituskulu
Yhteensä: €0.00
Asiakkaan tiedot
• Sähköpostiosoite: saatana.vittu@helvetti.com
• Puhelin: 0406666666
Laskutusosoite
Haista Paska
Kusitie 16
66666 Perkele Toimitusosoite
Haista Paska
Kusitie 16
66666 Perkele

Read more »

“Hiirikö kissalle takkia ompeli”

By |

JOS Venäjä on vaikuttanut USA:n presidentin valintaan

homma on hoidettu todella taitavasti. Vaikutelmahan on ollut ettei Donald Trump itsekkään uskonut voittoonsa. No, niin kuitenkin kävi johtuen Yhdysvaltojen vaalijärjestelmästä.
 
“Venäjä-tropilla” oli tarkoitus HÄIRITÄ Hillary Clintonin vaalikampanjaa. “Putinin kabinetti” näki tilaisuuden ja sekotti amerikkalaisten pelilaudat, TOSIASIASSA – ylipäätään – Trumpin ehdokkuus ja presidentin virka on pyrrhoksen voitto. Historiallinen riesa, amerikkalaisten enemmistölle ruohonjuuritasolla. Yhdysvaltojen arvovaltakilpi on saanut ison lommon.
 
Presidentti Putin Suomen vierailullaan “kehräsi” kuin hiiren pyydystänyt kissa ja esitteli “saaliinsa” maailman medialle. Nolo juttu USA:n konservatiiviedustajille… kun vielä kuin näpäytyksenä Venäjä “purjehti” näyttävästi museosukellusveneellä Barentsinmereltä natomaa Norjan rannikkoa hipoen, Tanskan salmen ja Itämeren kautta Venäjälle.
 
Voiko katti enempää häntäänsä nostaa?
 

Read more »

Arvot ja oikeus – onko niitä?

By |

Voidaanko näitä valvoa ja kuka tai mikä taho sen tekee?
 
Arvostetun toimittaja Susanna Reinboth’in johtoajatus on: ”Toimittajana tehtäväni ei ole luottaa, tehtäväni on epäillä ja valvoa sekä paljastaa vääryydet.”

Read more »

UUTISTOIMISTO: Trumpin kampanjaväkeä epäillään?

By |

Asialla Trumpin vävyn Jared Kushnerin (kuva) johtama digitaalisen vaalikampanjoinnin osasto
 
Eräs lähteistä sanoo tutkijoiden epäilevän, etteivät venäläiset olisi osanneet kohdentaa hyökkäystään niin taitavasti ilman apua Yhdysvalloista.
 
Yhdysvalloissa senaatin ja edustajainhuoneen tiedustelukomiteat sekä oikeusministeriö tutkivat, auttoiko presidentti Donald Trumpin vaalikampanjaväki venäläisiä kohdentamaan valeuutishyökkäyksiä, joita tehtiin Trumpin vastaehdokasta Hillary Clintonia vastaan presidentinvaalikampanjan aikana. Asiasta kertoi keskiviikkona uutistoimisto McClatchy DC nimettömiin lähteisiin nojaten.
&nbnsp;
Yhdysvaltojen mukaan Venäjä teki vaalipäivänä laajan kyberiskun, jossa Clintonille haitallisia valeuutisia lähetettiin sosiaalisessa mediassa automatisoidusti miljoonille äänestäjille.
Venäjä-tutkintaa tekevät epäilevät, että valeuutishyökkäys kohdennettiin taitavasti vaalituloksen kannalta keskeisiin osavaltioihin tai jopa keskeisiin vaalipiireihin.
 
Lähteiden mukaan tutkinnoissa pyritään selvittämään, auttoiko Trumpin vävyn Jared Kushnerin johtama digitaalisen vaalikampanjoinnin osasto venäläisiä löytämään alueet, joilla valeuutishyökkäys uppoaisi mahdollisimman hedelmälliseen maaperään ja vaikuttaisi vaalitulokseen mahdollisimman paljon.
 
Eräs lähteistä sanoo tutkijoiden epäilevän, etteivät venäläiset olisi osanneet kohdentaa hyökkäystään niin taitavasti ilman apua Yhdysvalloista.
 
Lisäksi Venäjä-tutkijoita kiinnostaa, oliko Trumpin kampanjaväki millään tavalla osallinen demokraateilta hakkeroimalla saatujen sähköpostien julkistamiseen.

Read more »

Perustuslaki, valtioneuvosto ja eduskunnan luottamus

By |

Ajankohdan hallituskriisissä pitää huomioida, ettei hallituksen luottamus ole pelkästään presidentin ja puolueiden asia.
 
Perustuslain 3 §
 
Valtiollisten tehtävien jako ja parlamentarismi
 
Lainsäädäntövaltaa käyttää eduskunta, joka päättää myös valtiontaloudesta.
 

Hallitusvaltaa käyttävät tasavallan presidentti sekä valtioneuvosto, jonka jäsenten tulee nauttia eduskunnan luottamusta.

 
Tuomiovaltaa käyttävät riippumattomat tuomioistuimet, ylimpinä tuomioistuimina korkein oikeus ja korkein hallinto-oikeus.
 
EDUSKUNTA on kutsuttava koolle kesälomaltaan…
 

Read more »

PERUSSUOMALAISUUDESTA populismin viimeinen “linnake”.

By |

 
Uutiset: Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Halla-aho sanoo:
– Tästä ei jäänyt pahaa makua suuhun minulle ja toivottavasti ei kenelle muullekaan, Halla-aho kommentoi tuoreeltaan.
Halla-aho sanoi myös, että tässä puolueessa puheenjohtaja ei tee puoluetta – sen sijaan jäsenistö .”ja kenttä tekevät.
 
Miksi maininta “Tästä ei jäänyt pahaa makua suuhun minulle ja toivottavasti ei kenelle muullekaan.”
 
PUOLUE ei ehkä hajoa, mutta “sisäpoliittisesti” jakautuu.
 
Ongelmaksi muodostuu ministeriryhmä, joka on “terholainen”: Nyt politiikan kentällä kuin pesäpallossa AJOLÄHTÖ ja tulevaisuus kaikkea muuta kuin VAKAA.
 

Read more »

Työpaikkatestit… oliko väärä ennuste?

By |

KESTOAIHE edelleen vielä 2017 … kolumni 17.4.1982, siis taantumusta kohti kuljetaan.
 

 

Read more »

Halla-aho auttaa kokoomusta?

By |

Yrjö Saraste kirjoittaa

 
Lehtien mukaan ”Halla-aho uskoo, että perussuomalaisilla on hallituksessa niin sanottua vipuvartta, sillä nykyisestä oppositiosta ei löydy kokoomukselle parempaa kumppania toteuttamaan heidän poliittisia hankkeitaan.”
 
Hän siis väittää, että Perussuomalaiset olisi paras kumppani hallituksessa auttamaan kokoomusta sen pyrkimyksissä!
 
Mitä tästä sanovat perus suomalaiset äänestäjät? Toisaalta ovathan ”persut” tähänkin saakka vain myötäilleet hallituksessa Kokoomusta ja Keskustaa.
 
On myös mielenkiintoista nähdä aikanaan millainen palkkiovirka Soinille on ”joustavuudestaan” luvattu.
 
Yrjö Saraste
 

Read more »

Euroopan Unioni on sotilaallisesti vahva.

By |

Yrjö Saraste kirjoittaa

 
Eurooppa on joutunut toteamaan miten Trumpin valinta presidentiksi on merkinnyt arvaamattomuuden ja jännitteiden lisääntymistä kansainvälisessä politiikassa. Trumpin hallinto ei halua enää sitoutua Euroopan turvallisuuden takaamiseen. USA keskittää toimintaansa ilmeisesti Aasiaan. Siellä halutaan nujertaa ainakin sekä Iran että Pohjois-Korea.
 
EU on kauhuissaan. Se kun ei ole tottunut elämään ilman holhoojaa.
 
Lainaan tähän erään tutkijan kommentin:
”Miksi 500 miljoonaa rikasta länsieurooppalaista tarvitsisivat yhä 300 miljoonan amerikkalaisen apua 140 miljoonaa köyhää venäläistä vastaan?
 
EU-mailla on jatkuvasti aseissa kaksi miljoonaa sotilasta ja jäsenmaiden yhteenlasketut sotilasmenot yli 200 miljardia euroa. Venäjällä on aseissa 800 000 sotilasta ja näistäkin puolet aivan muualla kuin EU:n alueita vastassa. Venäjän sotilasmenot ovat tänä vuonna noin kolmasosa EU:n sotilasmenoista, ja noistakin rahoista puolet menee globaalin suurvaltavaltapolitiikan tarpeisiin, lähinnä ydinaseiden ja valtamerilaivastojen ylläpitämiseen.
 
Ei noilla voimasuhteilla Moskovassa kenellekään tulisi mieleen lähteä hyökkäämään EU:ta vastaan. Sellaiseen sotilaallisen hyökkäyksen uhkaan ei usko kukaan muu kuin ehkä jotkut iltapäivälehtien toimittajat, jotka myynnin edistämiseksi tekevät jatkuvasti otsikoita ”Venäjän uhasta”.
 
EU – USA -suhteissa ei ole rahasta vaan asenteista. Angela Merkel uskalsi vihdoinkin ääneen sanoa, että eurooppalaisten pitäisi jo itsenäistyä.
 
Mitä tekee Suomen poliittinen johto. Se havittelee edelleen lähempää sotilaallista yhteistyötä USA:n kanssa.
 
Yrjö Saraste

Read more »

Kohtalo omiin käsiin.

By |

Yrjö Saraste kirjoittaa:

 
Iltasanomat (29.05) kertoi miten Saksan liittokansleri Angela Merkel totesi miten ”Ajat, jolloin voimme täysin luottaa muihin ovat katoamassa.” Hänen mukaansa eurooppalaisten täytyy ottaa kohtalonsa omiin käsiin. Edelleen miten esim. ”Yhdysvallat ja Britannia eivät enää ole luotettavia kumppaneita.”
 
Vastako Angela sen nyt tajusi. Kyllähän jokainen vähänkään ajatteleva suomalainen on aina tiennyt ettei sen varaan kammata laskea, että joku tulisi meille apuun.
 
USA:n asekauppias Donald Trump vältti visusti lupaamasta Europalle apua. On myös hyvin kyseenalaista miten innostuneita auttamaan useimmat Nato-maat tosi paikan tullen olisivat.
 
Yrjö Saraste

Read more »

Viha vai kuoleman ja surun kunnioitus?

By |

Albert Edelfeltin maalaus Kaarle-herttua herjaa Klaus Flemingin ruumista vuodelta 1878. Fleming vainajana arkussa.
 
Flemingin ruumis esiintyy Albert Edelfeltin vuonna 1878 maalaamassa kuuluisassa historiamaalauksessa Kaarle-herttua herjaa Klaus Flemingin ruumista.
 
Maalauksen aiheena on Zachris Topeliuksen vuonna 1875 julkaistuun Maamme kirjaan sisältyvä tunnettu tarina:
 
Vallattuaan Turun linnan syyskuussa 1597 Kaarle on avauttanut Flemingin arkun linnan kappelissa varmistaakseen tämän kuolleen. Hän vetää vainajaa parrasta ja lausuu ”Jos nyt eläisit, ei pääsi olisi kovin lujassa”, mihin leski Ebba Stenbock vastaa ”Jos minun autuas herravainajani eläisi, ei Teidän armonne olisi koskaan päässyt.
 

* * *

 

Kuolema

 
Voittonsa jälkeen Flemingillä ei kuitenkaan ollut aikaa eikä rohkeutta laajoihin joukkoteloituksiin, sillä pääkoitos Kaarlea vastaan odotti yhä ja hänen oma asiansa oli parhaillaan esillä Arbogan valtiopäivillä. Hän kiirehti takaisin Turkuun, mutta varustaessaan laivastoaan Pikkalassa hän yllättäen sairastui pahasti. Luvattuaan tavata vaimonsa Perniön kuninkaankartanossa Fleming lähti sairaana matkaan, mutta joutui heikon kunnon vuoksi pysähtymään Pohjan pitäjän kirkon tienoilla, jossa kuoli huhtikuun 12. ja 13. päivän välisenä yönä.
 
Äkillinen kuolema aiheutti monia huhuja ja yliluonnollisia selityksiä – vastustajien mukaan kyseessä oli Jumalan kosto. On väitetty myös, että hänet olisi myrkytetty Kaarle-herttuan käskystää. Flemingin ruumis kuljetettiin Turun linnan kappeliin ja edelleen Paraisten kirkolle haudattavaksi sukuhautaan. Flemingin leski Ebba Stenbockin suosituksesta kuningas Sigismund nimitti hänen seuraajakseen Arvid Stålarmin, joka jatkoi edeltäjänsä politiikkaa. Kaarle-herttuan joukot nousivat maihin Suomessa syyskuun alussa ja saivat nopeasti Turun linnan antautumaan. Miehensä muistoa puolustanut ja tämän työtä jatkanut.
 
Ebba Stenbock vietiin vangittuna Tukholmaan, mutta vapautettiin myöhemmin.
 
Sota Kaarlen ja Sigismundin välillä jatkui vielä yli kaksi vuotta. Turun linnan antauduttua toistamiseen Kaarlelle 1599 hän teloitutti Turun verilöylyssä sen puolustajat, joiden joukossa olivat Flemingin ainoat aikuisiksi eläneet pojat, Johan Fleming sekä aviottomana syntynyt Olof Klaunpoika. Siihen katkesi Kuitian Flemingien sukuhaara. Ebba Stenbock vapautettiin myöhemmin ja hän sai 1602 takaisin puolet miehensä perintötiloista ja 1608 loputkin.

Read more »

Tietämättömyys on virhe… vihreät Stasin laboratoriosta

By |

Suomen koulujärjestelmän erinomaisuutta kehutaan ulkomaita myöten ja me suomalaisin uskommen suitsutetun harhan.
 
Minä olen sitä mieltä, että tietämättömyys historiasta on kansallinen virhe, ja tiedäthän vanhan sanonnan: jos et opi omista ja muiden virheistä, olet tuomittu toistamaan niitä. Minusta osa maailman tämän hetken ongelmista johtuu ihmisistä, joilla ei ole historian tajua ja kykyä hahmottaa kokonaisuutta.
 
Arno Laitisen kolumnista 7.5.2011 Iltalehdestä leike:
 

Read more »

Maakuntiin jako ja kaksikymmentä vuotta sitten lakkautetut läänit …

By |

Läänit lakkautettiin kaksikymmentä vuotta sitten, ylipäätään…

MIKSI?

 
USEIN esitetty kysymys läänien lakkauttamisesta:

Mitä purkamisella on säästetty tai hoidettu paremmin?


Mielestäni nykyisin politiikan- ja hallinnon sanastossa “SÄÄSTÖ” tarkoittaa kaikkea sitä mikä on kotitalouksilta, yrittäjiltä ja yksittäisiltä kansalaisilta riistetty, ryöstetty ja ulosmitattu “LAILLISIN” keinoin…
ME vain maksamme velkaa…
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read more »