Archive For The “Ajassa” Category

Ei aatteesta vaan rahasta

By |

Yrjö Saraste

Hallituksen uuden esityksen mukaan armeijan joukkoja voitaisiin lähettää pakolla avunantotehtäviin ulkomaille. Teoriassa toivotaan kuitenkin, että vapaaehtoisia riittää.
 
Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva on sanonut, että – Uskon, että vapaaehtoisuuden kautta tämä orkesteri saadaan soimaan lähes sataprosenttisesti.
 
Mikä, ettei sillä vieraisiin sotiin lähtijöille maksettaisiin viisinkertainen palkka.
 
HS totesi miten esim. 6 000 euroa kuukaudessa tienaava everstiluutnantti saisi jopa 30 000 euron kuukausiansion.
 
Muistelen, että viime sodan aikana sotamiehen ”päiväpalkka” oli aluksi nykyrahassa ehkä runsas euro päivässä. Loppuvaiheessa se taisi olla vajaa kolme euroa.
 

Read more »

Tietämättömyys on virhe… vihreät Stasin laboratoriosta

By |

Suomen koulujärjestelmän erinomaisuutta kehutaan ulkomaita myöten ja me suomalaisin uskommen suitsutetun harhan.
 
Minä olen sitä mieltä, että tietämättömyys historiasta on kansallinen virhe, ja tiedäthän vanhan sanonnan: jos et opi omista ja muiden virheistä, olet tuomittu toistamaan niitä. Minusta osa maailman tämän hetken ongelmista johtuu ihmisistä, joilla ei ole historian tajua ja kykyä hahmottaa kokonaisuutta.
 
Arno Laitisen kolumnista 7.5.2011 Iltalehdestä leike:
 

Read more »

Maakuntiin jako ja kaksikymmentä vuotta sitten lakkautetut läänit …

By |

Läänit lakkautettiin kaksikymmentä vuotta sitten, ylipäätään…

MIKSI?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read more »

FB-naamakuvat yhdessä

By |

Kaikkien 1,2 miljardin Facebook-käyttäjien julkiset profiilikuvat kerättiin yhteen kuvaan, kertovat kansainväliset uutislähteet.
 

Kuvan teki suunnittelija Natalia Rojas, jonka mukaan jokaisen kuvan selaaminen yksitellen veisi yli 36 vuotta, kertoo Daily Mail.
 

Teos näyttää aluksi TV:n lumisateelta, mutta zoomatessa huomaa, että katsot kuudesosaa planeetan väestöstä, ->katso Gizmodon likki.
 

Read more »

Kieli ja minä

By |

Marjatta Kannus
 
Koulussa inhosin yli kaiken ns. vapaata esitystä, eli oppilaan piti pitää esitelmä jostakin aiheesta ilman käsikirjoitusta. Miten helppoa se olisi ollut, jos olisi saanut kirjoittaa tekstin ja sitten lukea sen paperista. Laulukoe sellaiselle oppilaalle kuin minä, joka en suureksi surukseni ole lainkaan musikaalinen oli toinen koettelemus. Siitä selvisi kuitenkin aika pian, koska useimmat opettajat eivät halunneet kuunnella sellaista laulamista montaakaan minuuttia.
 
Suomen kieli on lumonnut minut, siitä lähtien kun opin lukemaan. Miten upean työn tekikään Mikael Agricola ottaessaan käyttöön suomen kielen kirjallisen muodon. Agricolan aivan ensimmäinen teos oli ABC-kirja, joka julkaistiin vuonna 1543. Hän siis myös aloitti lapsille opetuksen suomen kielellä, toimiessaan Turun katetdraalikoulun rehtorina. Mikael oli lahjakas poika varakkaasta kodista Pernajasta ja ilmeisesti kylän kirkkoherra sai vanhemmat laittamaan hänet Viipuriin latinankieliseen kouluun.
 
Me suomalaiset emme alkujaan ole mikään yhtenäinen kansa, joka on aikojen alusta asunut juuri tällä kohtaa maapalloa, kuten esimerkiksi Australian aboriginaalit. Tähän maa-alueeseen on vuosisatojen kuluessa tullut lisää väkeä milloin mistäkin suunnasta. Suomen kielen juurtuminen tähän maan kolkkaan on suoranainen ihme. Täällä on kuitenkin jääkauden jälkeen ollut eniten sitä väkeä, joka on puhunut suomea, joten tulijat ovat joutuneet sopeutumaan tilanteeseen. Seuraavan hyvän teon kielemme hyväksi teki Elias Lönnrot kerätessään itä-suomesta perinteiset runot ja näin saimme kansallis- eepoksemme Kalevalan.
 
Suomen kielen sanotaan olevan vaikean kieliopillisesti ja ilmeisesti sellaiselle, joka ei ole sitä lapsena oppinut niin saattaa olla. Toisaalta kun kirjoitettu kieli lausutaan samoin kuin kirjoitetaan, se on helpompaa kuin moni muu kieli. Kielemme on rikas ja olen aina nauttinut synonyymien rikkaudesta ja myös siitä, että saatat itsekin tehdä kuvaavia sanoja, joita kanssaihmiset siis suomen kieltä taitavat yleensä ymmärtävät, vaikka eivät olisi aikaisemmin kuulleetkaan. Vai miten on peikon nimenä Mörri Möykky tai nykypoliitikkojen uusin sana lähtökohtainen tai lähtökohtaisesti.
 
Eräs opettajistani kertoi lapsuuden kauhun hetkistä. Hänellä oli ilmeisesti vilustumisen seurauksena kurkku kipeänä ja samaan aikaan hänen kodissaan isossa maalaistalossa järjestettiin juhlia. Eräs hänen tädeistään, joka oli koulutukseltaan terveyssisar, oli myös tullut apuun juhlia valmistamaan. Tyttö kuuli vain miten tuo pelottava hoitaja sanoi jollekin toiselle, että nyt minä seuraavaksi leikkaan sen kurkun. Silloin hän juoksi jonnekin piiloon olettaen tädin käyvän käsiksi hänen kipeään kurkkuunsa, kun tämä vain leikkasi tuota vihreää vihannesta kurkkua viipaleiksi. Eli täytyy tietää mitä jotkut sanat merkitsevät milloinkin liittyessään kyseessä olevaan asiaan.
 
Tietenkin kieli muuttuu koko ajan ja meidän voisi olla aika vaikea ymmärtää muutama sata vuotta sitten puhuttua suomea. Luonnollisesti kieleen vaikuttaa ympäristö ja tarvikkeet joita käytämme. Tämän hetken lapsille ovat outoja isovanhempiemme tarve-esineet nimityksineen. Toisaalta nuoret ovat mestareita muuttamaan sanojen merkityksiä muoti ilmiöinä. Kuten vaikka sana siisti, joka nykykielessä tarkoittaa hyvää tai kohtalaisen upeaa ja sikasiisti on sitten jo tosi mahtavaa, kehuttiinpa sitten mitä tahansa. Alkuperäinen merkitys on kyllä heillä tiedossa, mutta sanan merkitystä on nuoriso kielessä laajennettu.
 
Lapsena kuulin monesti hoettavan sanontaa: ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme tule, olkaamme siis suomalaisia. Nykypolven onneksi 1800-luvulla alkoi eri alojen taiteilijoiden eräänlainen kansanliike suomen kielen ja suomalaisuuden korostamiseksi. Sata vuotta sitten oli myös maan hallinto valmis siihen, että tämä maa julistettiin itsenäiseksi. Kansa oli kuitenkin jakautunut kahtia ja se johti veriseen sisällissotaan. Jos jostakin sodasta voi olla jotain hyvää seurausta, niin talvisota yhtenäisti suomen kansaa, suurin osa kansasta halusi taistella maan itsenäisyyden puolesta. Silloin oli selvää, että ne noin neljä miljoonaa ihmistä, jotka asuivat tässä maassa ja suurin osa heistä puhui suomea äidinkielenään, halusivat olla itsenäisen Suomen valtion kansalaisia. Tämän takia meillä on käytössä tämä ihana, monipuolinen, kaunis ja omalaatuinen kieli. Me saamme kiittää menneitä sukupolvia kaikkia niitä kirjailijoita ja eri alojen taiteilijoita, jotka nostivat tämän kielen taiteensa tulkiksi. Ilman omaa kieltä meillä ei olisi tätä identiteettiä olla suomalaisia. Jos kaikki ne ihmiset, jotka ovat viimeisen sadan vuoden aikana lähteneet pois täältä ja vieneet sukunsa jonnekin muualle, olisivat edelleen suomessa, meitä olisi paljon enemmän. Kuitenkin monesti ne suomalaiset, jotka syystä tai toisesta asuvat jossain muussa maassa ovat monesti kaipuussaan enemmän suomalaisia, kuin me jotka elämme arkeamme täällä.
 
Alun perin siis kirkko ylläpiti kouluja varakkaiden perheiden pojille, joita sitten lähetettiin ulkomaille opiskelemaan lisää. Suomen koululaitosta saamme kiittää kansan lukutaidosta. Ilmaiset kirjastot ovat jatkaneet kansan mahdollisuutta opiskella ja lukea ja vielä viimeksi filmiteollisuus on auttanut säilyttämään kiinnostuksen lukutaitoon omalta osaltaan. Suomessa ulkomaisia filmejä ei aikaisemmin ole dupattu eli puhuttu päälle, vaan on käytetty tekstitystä.

 
Marjatta Kannus
3.4.2017

Read more »

Tikulla silmään joka vanhoja muistelee… Niinkö?

By |

Kyselyssä kohteena olivat vuoden 1996 kunnallisvaaleissa valitut Turun kaupunginvaltuuston kuusikymmentäseitsemän (67) jäsentä, kaupunginjohtaja ja kaksi apulaiskaupunginjohtajaa. Vastauksia sain kolmetoista (13), joista kaksi (2) nimetöntä. Vastaajista oli naisia 6 ja miehiä 9. Siis ei mikään häävi kattavuus. Ehkäpä arkailu johtui siitä kun kysely liittyi laajempaan EU:n työilmapiiritutkimukseen. Sen kahdessa vaiheessa olin osallisena.
 
Arvokeskustelua oli vaatinut silloinen kansanedustaja, myöhemmin eduskunnan varapuheenjohatajana toiminut Jukka Mikkola (sdp).
 
Kysymykseen, onko (Mikkolan) vaatimus arvokeskustelusta aiheellinen, vastaukset jotka sain ovat kiinnostava kontrasti siihen nähden, mitä alentuvasti kyselyyn suhtautunut enemmistö vahvistaa sitä kansalaismielipidettä, että Turun tuppisuuenemmistöinen kaupunginvaltuusto ei keskustele sekä valtuutettujen ja luottamuselinten enemmistö ovat ryhmäkuntaisesti ohjastettuja ja alistettuja päättäjiä. Paikallisdemokratia on korvattu keskitetyillä hallintopäätöksillä.

 

 
On aivan luonnollista, että vastuulliset vaikuttajat ottavat aina vallitsevat olosuhteet huomioon. Arvot ja arvostukset ovat yleisemmin muiden asia ja niihin sitoutumine on useimmiten toisten ehtävä.
 
Monen muunkin olisi ollut syytä harkita kykyjensä riittävyyttä pyrkieassään vaativiin tehtäviin tai ottaessaan vastuuta itselleen. Huomioitavaksi: Jukka Mikkola osoitti kunnioitettaaa siviilirohkeutta myöntäessään valmiutensa puutteet kun hän kieltäytyi oli: “tämä tilanne(8.10.1997) ministerin virasta. Kaupunkilehti Turkulaisen päätroimittaja Per Lardotin mukaan yksi peruste oli: “tämä tilanne, jossa aletaan pestä pyykkejä ei ole kovin houkutteleva”.
 
Näin raportissani v. 1998; onko jotakin “edustuksellisessa demokratiassa” muuttunut ja mihin kehityksen suuntaan?
 
Kalevi Kannus

Read more »

Kansallista identiteettiä tuhoutuu Turun yliopistossa

By |

Turun yliopiston saamelaisarkiston osia roskalavalla…
 
Ritva Lehtonen kirjoittaa face–sivullaan:
 
“Kun kuuntelee vanhoja tarinoita, sodan jälkeisestä suomesta, tästä verellä, hiellä ja tuskalla lunastetusta isänmaastamme, unelmat olivat silloin aika lailla samat kuin nyt, mutta miksi meillä toimitaan toisin?
Myös silloin jokaisen toiveena oli työ, yhteistyön merkitys, missä rakennettiin kaikille hyvää isänmaata. Myös silloin haluttiin pitää huoli riittävästä palkasta, toimeentulosta, jota tukemaan luotiin myös sosiaalijärjestelmä.”
 
Nykyisin näyttää, ettei millään ole mitään väliä. Kansallista identiteettiä ja kulttuuria aliarvioidaan, kuten Turun yliopiston, kansankulttuuria käsittävän aineiston säilytyksen ja käsittelyn taso osoittaa…
 
Lehtileike: Turun Sanomat 23.3.2017.
 

 
Kaikki elämän ja arkipäivän todellisuus näyttää olevan kansalaisten kämmenessä, ruudulla jossa vuoropuhelu käydään enintään 160 kirjainmerkin viesteinä ja kaiken sortin self-kuvina.

Read more »

SOTE-tulevaisuus on jo historiaa

By |

Näinhän se menee…

Read more »

Jos laulat oikeudessa, pääset vapaaksi…

By |

Uutinen maaliskuulta 2011
 
Ilta-Sanomat 29.3.2011: Kantrilegenda Willie Nelson, 77, pääsee pälkähästä, jos hän suostuu syyttäjän tarjoukseen.
 
Nelson pidätettiin Sierra Blancassa Teksasissa viime marraskuussa marijuanan hallussapidosta.
 
Hänet vapautettiin odottamaan oikeudenkäyntiä 2 500 dollarin vakuita vastaan.
 
Nyt Länsi-Teksasin syyttäjä tarjoaa Yhdysvalloissa arvostetulle kantrilegendalle erikoista mahdollisuutta päästä pälkähästä:
 
Nelsonin on tunnustettava syyllisyytensä, maksettava sakot sekä laulettava oikeuden edessä kitaran säestyksellä Blue Eyes Crying in the Rain -hittibiisinsä.
 
Nelson tiedottaja ei ole kommentoinut tarjousta.
 

Read more »

Vuodelle 2017 – murroksen ajassa, talvisodasta 77 vuotta

By |

Kuva Karjalan kannakselta
 
Olen sisäistänyt viimeaikoina miten sota-ajan ja lähiajan historia arkistojen “avautuessa” itse asiassa sulkeutuu ja vääristynyttä informaatiota ei korjata, päinvastoin.
 
Alussa olevan vuoden puitteissa tulee kuluneeksi 100 vuotta …ensimmäisen maailmansodan syttymisestä ja 77 vuotta Neuvostoliiton ja Suomen välisen talvisodan päättymisestä.
 

https://www.youtube.com/watch?v=wcwrv_Tollw


 
aatematias Tämä venäläien balladi “Kurjet” herkistää aina mieleni on kunnianosoitus sodissa kaatuneille sotilaille… jotka ovat muuttuneet kurkiauroiksi.
 
Isäni (kuva) “liittyi kurkiauraan” 15. helmikuuta 1940.
 
Nyt yli kymmenen vuotta olen selvittänyt hänen viimeisiä vaiheita ja saanut niistä myös kuvauksia sota-arkistosta, suomalaisesta ja venäläisestä kirjallisuudesta. Isäni hautapaikka on myös löytynyt. Se on Karjalan kannaksella Muolaan Punnuksen kansakoulun pihakaivo.
 
Mutta olen törmännyt “kasapanokseen”, joka räjäytti elämääni vakavan kriisin ja tietoisuuden siitä, että Suomessa on edelleen kiellettyä historiaa.
 
Siis, aktivoidun tänä vuonna erityisesti eletyn elämäni vaiheisiin yksityisellä ja yleisellä tasolla. Täysin tietoisena siitä miten enemmistö uskoo ajatukseen, että vain “mennään eteenpäin” -ajattelu johtaa meidät parempaan tulevaisuuteen … historiasta piittaamatta.

Read more »

Yrittämiseen kylmä, ylipääsemätön asenne Suomessa?

By |

Suomessa on yli 100 000 yritystoimintaan liittyvää lakia tai asetusta. Kuka niitä kaikkia edes voi tietää? Valtiolla on kuhunkin lakiin liittyvää erityistä osaamista, joten puntit eivät yrittäjän osalta ole mitenkään tasan.
 

Ns. pankkikriisin aikana Suomessakin toteutui eräänlainen oikeudellinen nihilismi, sillä oikeuslaitosta – paremminkin voidaan puhua tuomiolaitoksesta – ohjailtiin presidentin kansliasta ja miksei myös valtioneuvostosta käsin.
 

Tilanne on ilmeisesti nykyäänkin ainakin osittain sama, eikä tuomiolaitos ole päässyt tuomarinvastuuseen.
 

Onko tuomiolaitos puolueeton? Ei ole. Suomessa on mm. edelleenkin erityistuomioistuimia, työtuomioistuin tai markkinatuomioistuin, jotka perustuslain mukaan ovat kiellettyjä.
 

Suomessa on yhä poliittisesti värittynyt perustuslakivaliokunta, eikä tuomarinvastuulla toimivaa perustuslakituomioistuinta ole. Tämä vaikuttaa myös yrittäjälainsäädäntöön.
 

Luulisi, että viimeistään Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa yrittäjäkin saisi oikeutta. Todennäköisimmin hän ei sitä saa, sillä EIT on pääasiassa pelkkä savuverho. Se käsittelee pääsääntöisesti vain mitättömiä asioita ja suomalaisjuristit ovat siellä pääasiassa estääkseen merkittävien asioitten pääsemisen eteenpäin.
 

Verottaja on edelleen himoverottajan maineessa, eikä turhaan, vaikka merkittävää asiakaspalveluhenkisyyttä onkin havaittavissa. Uutena piirteenä näyttävät olevan suhteellisen pienet “myöhästymissakot”, joita keksitään varmasti lisää.
 

Konkurssiin ajettu tai joutunut yrittäjä ja yritys kuuluvat B-luokkaan. Suomessa konkurssin tekeminen on edelleen rikos yhteiskuntaa vastaan. Tämä asenne on outo.
 

Väkivalta eri muodoissaan on edelleenkin vallitseva hallintomuoto. Onko Suomessa tilanne sen parempi kuin Venäjällä?
 

Suomen tilanne on parempi kuin Venäjällä, jossa on nelisenkymmentä viranomaistahoa, jotka voivat koska tahansa lopettaa yrityksen toiminnan.
 

Suomalainen yrittäjätoiminta on kuitenkin erittäin kaukana virolaisesta, jossa esim. yritystä ei veroteta tuloksestaan lainkaan, vain rahan ottaminen maksaa.
 

Yksi syy erittäin suureen vinoumaan on se, että yli puolet maailman yritystoiminnasta kulkee veroparatiisien kautta. Verot jäävät maksamatta, koska veroparatiiseissa mikään ei valvo tätä.
 

Jos suomalaista yritystä ei tapa valtiovalta toimillaan, se voi joutua kuolon kohteeksi suomalaisten suuryritysten vuoksi tai yrittäjän oman toiminnan vuoksi. Ei ole ihme, ettei hyvin koulutettu työvoima siirry helpolla yrittäjäksi.
 

Miksi koulutettu henkilö ottaisi koko varallisuuteensa ja tulevaisuuteensa kohdistuvan riskin, jos voi toisen varjolla olla ottamatta tätä riskiä?
 

Vuonna 1944 Neuvostoliitto piti huolen siitä, että yli 40 000 maatalous- ja muuta yrittäjää menetti kaiken varallisuutensa, kotinsa ja sukunsa työn, kun heidät ajettiin evakkoon pakkoluovutettavalta alueelta. Toinen vaihtoehto olisi ollut Siperiaan joutuminen tai kuolema.
 

Suomalainen yrittäjälainsäädäntö on jumahtanut jonnekin 1900-luvun alkupuolelle lukemattomine säädöksineen. Tarvitaan perusteellinen ja nopea remontti suomalaisen yrittäjyyden nostamiseksi esim. saksalaiselle tasolle.
 
Sillä vain yrittäminen on lopulta se keino, jolla yhteiskuntaan syntyy jaettavaa. Tämä poliitikkojenkin tulisi ymmärtää.
 
Lähde internet-sivut: www.karjalankuvalehti.fi

Read more »

Kanadan metsätyömailta – suomalaisia “elintasopakolaisiako?”

By |

.
Tässä työmaakuvassa poseerataan ilmeisesti maamoottorilla (kuvan oikeassa reunassa) pyöritettävän puimakoneen tuntumassa. Kuvaaan on otettu myös näyttöjä harrastuksista ja viihdetoiminnasta. Ylhäällä oviaukossa on viulun soittaja, sekä “kaksirivisen” soittaja rappusten vieressä ja kahdella miehellä on nyrkkeiluhanskat käsissään.
 
Tämä jono johtaa metsätyömaille. Kanadan ilmasto-olot muistuttavat paljossa Suomen metsien mallia.
 
Tukkikämpät asuinolosuhteiltaan tuskin poikkesivat kotimaisista rakennelmista.
 
Tässä kuvassa on kaksi “kanadanleskeä” pienten lasten kanssa 1930-luvulla näiden perheiden toimeentulo oli pitkälti miesten rahakirjeiden varassa.
 
Tässä kuvassa on Kanadassa hankitulla pääomalla perustetun ralkennustyöryhmän yksi rakennuskohde; kuvan takana on teksti: “Nivalan seurantalon rakennusmiehistä v:ta 1936. Nyk. lastenkotina.
 
Tämän työmaan valokuvassa ei ole taustatietoja.
 
* * *
 
ETTEI UNOHTUISI maasta toiseen on muutettu työn ja toimeentulon vuoksi…
 
muuttoliike

Read more »

Globalisaatio, maapalloistuminen – mihin rajoihin pitäisi palata?

By |

MIHIN rajoihin ja rajoituksiin meidän pitäisi palata, JOTTA saisimme takaisin ne olosuhteet yhteiskuntarakenteisiin joita esim. “RAJAT KIINNI ja Suomi ensin” idealisoijat kaipaavat?
 
Maapallo on olemassa, eli maapalloistuminen on kuin ilmastonmuutos, vaikka mantereet ovat erkaantuneet… kansakunnat ovat yhteydessä toisiinsa. Ensimmäisen ja toisen maailmansodan jälkeen toimivat jälleenrakennuksen ajat. Samoin käy uskonsotien raunioittamilla alueillakin. Toteutuuko se meidän elinaikana – tuskin.
 
Ihmiskunta on aina tuhonnut ja tappanut oman lajinsa edustajia – eri syistä. * Vallankäytössä uskonnot ovat toimineet kaikkein julmimmalla tavalla… Kristinusko ja islam ovat toinen toistansa hirmuisemmat… Viha ja hyvä ovat molemmissa keskeiset ideologian, eli valtasuhteiden osa-alueet.
 
GLOBALISAATIO on ollut olemassa ikiajat kansojen keskinäisenä riippuvaisuutena – Se on ihmiskunta itsessään. Mitä muuta se voisi olla?

Read more »

Amerikkaan diktatuuri?

By |

* ONNISTUUKO Donald Trump sulkemaan (vaikkapa osan) USA:n rajaa muurilla? Poistamaan Yhdysvaltojen medialta sananvapauden? Nousemaan diktaattoriksi presidentin asetuksilla? Syttyykö, ja minkä sortin sisällissota  (mellakoina) Amerikassa?
 
Kuinka monta osavaltioista kieltäytyy noudattamasta presidentin (hallituksen) määräyksiä?
 
Edellisestä republikaanien, eli Amerikan konservatiivien George W Bushin presidenttikaudelta on järisyttävä muistomerkki (kuva) New Yorkin keskustassa. Siitä alkoi terrorismin vastainen sota, joka jatkuu ja jatkuu… ja edelleen jatkuu.

Read more »

Kannustusta

By |

Jos on mielenalassa tunne osoittaa tukea arvojen puolesta toiminnalle, TÄSTÄ kirjavalikoimaan, siten vastikkeellista tukea ja kohteita lukuhetkiin..
 

Suuren laman kertaus

 
Edessä näyttää olevan samat laulujen lunnaat ja nuotit kuin 1990-laman tahtien rytmityksissä.
 
On varmasti enemmän kuin taivaallinen ihme jos tästä velkakriisistä kansakuntana Suomi selviää vähäisemmin vaurioin kuin kaksikymmentä vuotta sitten alkaneesta tuhosta.
 
Väite, että Suomi on selvinnyt poliitikkojensa ja pankkiensa aiheuttamasta kriisistä, on täyttä harhautusta. Joukossamme on jo valmiiksi 150 00 köyhyydessä elävää lasta ja 40 000 syrjäytynyttä nuorta, joiden osalta tulevaisuudelta tämä lama vie viimeisetkin mahdollisuudet.
 
Koskettavinta mitä olen pitkän elämäni varrella kokenut sisältyi kirjatilauksen oheisviestiin:
 
“Tilaan kaiken omaisuutensa v. 1994 menettäneen ja sen seurauksena itsemurhan tehneen ystäväni pojalle lahjaksi OPLK tutkimusryhmä “Laman ja Rahan Pelurit”, Pankkien kriisin 1991 -1995 selvityksen.
 
Kirjan lähetteeseen kirjoitin: Viestinne koskettaa. Nimenomaan siksi kun selvityksen ja kirjan julkaisun lähtökohta oli virkavallan ja politiikan silloisten vastuullisten toimijoiden asenne: Kuolleet haudatkoon kuolleensa… Edessämme on sama talouden sairaus, joka näyttää saavuttavan maailmanlaajuisen “pandemian” luonteen. Kunnioitus vastuuttoman ja väärän politiikan uhrien muistolle.

 
E-KIRJANA heti luettavaksi Tästä ILMAISEKSI

 

YST Kalevi Kannus
 
YST Kalevi Kannus

* * *

 

SUKUROMAANI suuren laman kynnykseltä…

Kannus, Marjatta,


Lottovoitto kertoo tarinan tavallisen naisen elämästä, Marketasta, joka on kuin kuka tahansa meistä, jotka ovat syntyneet suuriin ikäluokkiin.Kun lottovoitto todella osuu kohdalle mitä tapahtuu…

Pysyykö elämä uomissaan, vai tuoko raha tullessaan onnea tai ehkä ongelmia?Kertomus Marketasta ja hänen perheestään ja ystävistään on myös ajankuva viime vuosisadan loppukymmenistä, siitä miten Suomessa elettiin nousuhuumaa ja lamalaskua.

Mitä tapahtuu Marketalle kun tieto hänen voitostaan tulee julki? Miten suhtautuvat lapset, suku ja työtoverit?

15.00 €

Ilmoita tässä tilaajan sähköposti, postiosoite ja mhd. viesti
* indicates required field

Taustalla pyörii Fast Secure Contact Form

Read more »