”Esperi Caren tilanne on vain jäävuoren huippu”

Jäävuoren, joka uhmaa ilmastonmuutostakin.


Eikö ylikansallisen hoiva-liiketoiminnan käytännön moraali jo kerro mihin SOTE-palvelujen tasoa, sekä velallisten ja ulosotto-ahdingossa olevia, varoituksista huolimatta, Titanicin tavoin ohjataan?


Kuvaleike Ilta-Sanomat 28.1.2019

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL vaatii ottamaan laatukriteerit ja hoivamitoituksen etusijalle sote-palveluiden kilpailutuksissa. Liiton mukaan kuntien rahoitus on varmistettava, jotta niillä on aito mahdollisuus hankkia laadukasta ja turvallista palvelua.

Kunnat ovat JHL:n mukaan joutuneet Juha Sipilän hallituksen aikana ahtaalle valtionosuusleikkausten ja kilpailukykysopimuksen aiheuttamien verotuloheikennysten vuoksi.

”Valitettavasti tämä konkretisoitui karmaisevalla tavalla vanhuspalveluissa, kuten julkisuuteen tulleet vakavat ongelmat Esperi Caren hoitokodeissa osoittavat. Kunnat ovat kireässä taloustilanteessa ostaneet palveluja sellaisilta yhtiöiltä, joiden markkinoinnissa on luvattu yhtä ja toista. Todellisuus on kuitenkin paljastunut erittäin karuksi”, JHL sanoo tiedotteessaan.

SAMA valvomattomuuden sekasotku vallitsee perintätoimistojen osalla.

Etenkin silloin kun perintäliiketoiminta on yhdistetty vippipankkitoimintaan. VALVONTAA EI OLE…
Alektumia lukuunottamatta. KTS. https://www.avi.fi/web/avi/-/aluehallintovirasto-on-peruuttanut-perintayhtio-alektum-oy-n-toimiluvan?fbclid=IwAR3BXa9_RWXtlr1UFPdpxRyilkSHS-tIGSJHS3k1pWjgZ0W1kylu0ceEkFA

Perintätoimistot rahoittavat, hallinnoivat ja hoitavat laajasti osamaksukaupan perintää.

Tämän voi jakaan, napit alla…

4 thoughts on “”Esperi Caren tilanne on vain jäävuoren huippu””

 1. MTV:n Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa tiistaina vieraillut Hyvinvointiala HALI ry:n toimitusjohtaja Ulla-Maija Rajakangas sysää vastuuta ongelmista kunnille. Hänen mukaansa ongelmaksi on tullut kilpailutus, ja se näkyy myös nyt esiin tulleissa tapauksissa.
  – Kilpailutukset eivät ole aivan ok. On palvelutaloja, joissa mitoitus on esimerkiksi sillä tavalla, että asiakkaista osa on 0,5 [hoitajan] mitoituksella ja osa vaatii isompaa hoitoa, esimerkiksi 0,8. Kuitenkin sitten kunta maksaa yleensä tämän alimman mitoituksen mukaan, mikä tarkoittaa sitä, että rahat eivät riitä siihen palveluun, jota pitäisi tuottaa, hän sanoo.
  Rajakankaan mukaan alan toimijoilla on ollut ongelmia kuntien kanssa muun muassa palkkaneuvotteluiden jälkeen.

 2. YKSIKIN vanhusten elämänlaatua turmeleva hoivakoti on liikaa. YKSIKIN velkasuhteista ulosotossa olevia riistävä perintätoimisto on liikaa…

  Suomessa sivistys- ja oikeusvaltion statuksen taustalla luvataan ylläpitää ja parantaa kansalaisten elämänlaatua, mutta arkipäivät antavat toisen sortin kuvan.

  Suuri osa väestöstä on yhteiskunnan rakenteiden reuna-alueella… liian monet jo pudonneet ulkopuolelle.

  Vanhusten hoivan tilaa on syytä ottaa vertailuksi ulosotossa oleviin. Kansalaisten ja kotitalouksien velkaantuminen ja ulosottokierteeseen ajautuminen on OLLUT TIEDOSSA pari vuosikymmentä samoin kuin vanhusten syrjäyttäminen … ja peli pahenee.

  Toisaalta esimerkkinä; kun ministerinä Maria Guzenina esitti vanhusten hoiva-ohjelman, HÄNET suorastaan sidottiin häpeäpaaluun edustajakollegoiden taholta.

  Velka- ja ulosottoasiassa Velallisten Tuki ry ja VTR-face..ryhmä ovat vakuuttavasti asialla, mutta missä on JOUKKOVOIMA? Kansanedustajilla velallisten tukiryhmä, mutta mitä tiedämme sen toiminnasta? * Ulosotossa ja varsinkin vippivelkojen ”kuristajakäärmeitä” ovat luottojen, etenkin vippivelkojen korkoprosentit ja perinnän kulut, jotka voivat olla määrältään suuremmat kuin pääomat.

 3. VOITTOA ILMAN VASTUUSTA
  ’Yritystoiminnan vastuullisuutta tutkivan Finnwatch-yhdistyksen toiminnanjohtaja Sonja Vartiala sanoo, että EsperiCaren tapaus muistuttaa siitä, että ilman valvontaa yritykset voivat hakea voittoa myös epämoraalisin tavoin. Soteuudistuksessa tämä pitää estää toimivin säännöin.
  Finnwatch on seurannut sotelakien valmistelua verovastuullisuuden, eli verovälttelyn estämisen, sekä soteyritysten perusvaatimusten osalta. Niissä pitää laittaa kuntoon paitsi säännöt, myös niiden valvonta.
  – Yritysten täytyy tuottaa voittoa omistajilleen. Se tietysti tapahtuu jollain tavalla…/..

 4. Evakko-mummo nousi Turussa linja-autoon ja kysyi: ”Mihin tämä linjuri männöö?”

  Kaikki matkustajat olivat hiljaa, joten mummo kysyi kuljettajalta: ”Mihin sie näitä mykkii kuletat?”

  ”Kauppatoril”, vastasi kuljettaja.

  ”Maksaako näistä joku”, mummo mutisi.

  Tässä samassa jamassa näyttää olevan kansalaiskeskustelu siitä kokonaisuudesta mihin meitä kaikkia kansalaisia mykkinä kuletettaan.

Vastaa