Väkivalta voimaanko Euroopassa?

OLETUKSENI ON, että Ranskassa mellakoiden rajuus osoittaa väkivaltapolitiikan kannatuksen laajuuden.

DEMOKRATIA ON KRIISISSÄ Euroopassa: Brexit, Puola, Unkari, Ruotsi… jne.

Ranskassa mielenosoitukset alkoivat vastarintana polttoaineveron korotuksiin, mutta kääntyivät pian yleiseksi protestiliikkeeksi presidentti Emmanuel Macronia vastaan.

Korotuksista luopuminen on ollut vain yksi liikkeen keskeisiä vaatimuksia.

ON masentavaa kokea,

miten Euroopassa eri valtioiden johtajat ja kansalaiset eivät ole 2000-luvulla sen viisaampia kuin valokuvani vuosikymmenillä… Neuvostoliiton ja Suomen välirauhan kesältä 1940 omia muistikuvia minulla ei ole, mutta jatkosodan ajalta hyvinkin selkeitä.

3 thoughts on “Väkivalta voimaanko Euroopassa?”

  1. HALUTAANKO oikeasti suomalaiseen kansalaistoimintaan väkivaltaiset mielenosoitukset ja katumellakat? Sitä ihmettelen eniten kun yllytystä ja kiihkomieltä harrastavat nekin, jotka EIVÄT ITSE OSALLISTUISI. Karkeasti ilmaisten: Istuisivat nuotioon toisten persuuksilla. Varsin vastuuton asenne.

  2. Eero Heinäluoman mukaan Ranskan mielenosoitukset ovat olleet tyypillisesti paikallinen ilmiö: ranskalaiset lähtevät helposti kaduille. ”Meilläkin vastustetaan hallitusta, mutta toiminta on paljon järjestäytyneempää.”
    ”Mutta tämä pätee myös Suomessa: jos hyvän asian vuoksi nostetaan veroja, on katsottava, keihin se kohdistuu”, Heinäluoma sanoi ja myönsi, että Ranskan esimerkki on varoitus myös muille EU-maille.
    Ranskan presidentti ilmoitti tiistaina peruvansa hallituksen suunnittelemat polttoaineverojen korotukset, joita se oli perustellut ilmastonmuutoksen vastaisella taistelulla. Keltaisten liivien joukko sai siis päällimmäisen vaatimuksensa toteutettua, mutta osa liikkeestä suunnittelee yhä hallituksen vastaisia tempauksia.

  3. HISTORIAN HAAVAT: Tuhon ja väkivaltarakenteen sekasortoonko yhteiskuntajärjestyksemme pitää kiihottaen saattaa? Ne keinot ovat kansakunnan muistissa – tietenkään ei keinoja kaihtamattomilla. Miten mielisi miettiä: ”Etsimme, koska kukaan sotavainajista ei ansaitse unohdusta sotaromun ja nykyisen roskan alla, odottaen vain uuden taajaman rakentamista tai sorakuopan täyttämistä vanhoilla taistelukentillä. Näin kaikki muistot sotavainajista häviävät kokonaan. Me haluamme antaa heille viimeisen kunnianosoituksen auttamalla heitä lepäämään sankarihaudoissa”. https://sites.google.com/site/karelval/suomeksi Viha ja väkivalta ei ole ratkaisu.

Vastaa