YLE:ssä valeuutisia

Seppo Konttinen

YLE:n ex-taloustoimittaja kirjoittaa face..ssa:

Saimme jälleen eilen Ylen pääuutislähetyksessä nähdä ja kuulla valeuutisia, jotka oli tuotettu Elinkeinoelämän keskusliitossa. ”Uutisissa” oli kaksi kärkeä. ”EK ylistää yhteisöveron kevennystä: Teki Suomesta houkuttelevan maan.” Jutussa kerrottiin tj. Häkämiehen suulla, joka todisti, etteivät yhteisöveron tuotot ole romahtaneet, kun Kataisen hallitus pudotti yhteisöveroa 24,5 prosentista 20 prosenttiin.

Molemmille väitteille on yhteistä se, että ne ovat täyttä potaskaa.

Ensinnäkin EK kertoo omassa tiedotteessaan: ”Ennen vuotta 2014 suomalaisia yhtiöitä sulautettiin ulkomaalaisiin suunnilleen yhtä usein kuin ulkomaalaisia suomalaisiin, mutta veroalen jälkeen suunta on ollut EK:n mukaan Suomeen päin. Selvitys perustuu Patentti- ja rekisterihallituksen aineistoon, mutta EK EI KERRO MISTÄ YRITYKSISTÄ ON PUHE.

On siinä meillä selvitys.

EK ei myöskään selvityksessään kerro, miten se pystyy erottamaan selvityksessään yritysverouudistuksen vaikutukset verokertymään. Ei kerro, koska verouudistuksen vaikutuksia ei kukaan pysty erottamaan esimerkiksi taloudellisen kasvun vaikutuksista verokertymään. Mutta EK:n Häkämiehellä ja ekonomisti Penna Urrilalla on tällaisia yliluonnollisia kykyjä.

Mutta miksi Ylen uutiset syöttää meille tällaisia perustelemattomia selvityksiä ”uutisina”? Kyse on propagandasta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa