Huumeriippuvuus onko se köyhien vai rikkaiden?

Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Saul Schubak (jota en henkilökohtaisesti tunne) on kohahduttanut lapsilisiä koskeneella Facebook-kommentoinnillaan.

Schubak on kirjoittanut viestiketjussa kaverinsa seinällä muun muassa, että ”on järjenvastaista, että tuemme heikomman aineksen lisääntymistä ja sitten ihmettelemme, miksi täällä on huumeriippuvaisina syntyviä lapsia ja huostaanottoja alkoholistivanhemmilta”.

* * *

Schubakin kysymys: ”miksi täällä on huumeriippuvaisina syntyviä lapsia ja huostaanottoja alkoholistivanhemmilta” on sitä laatuluokkaa aivan kuin tekijä olisi aivonsa hukannut…

Alkoholismissa ja huumeiden käytössä ei ole sivistys- tai sosiaaliryhmien rajoja. Biletykset ja huumekokeilut ovat ennemminkin ns. ”hyvin toimeentulevien” elämysten ja tajunnan laajentamisen keinovalikouimiin kuuluvia.

Korkeaa moraalia edellyttävän puolueen luottamushenkilön taholta julkinen viesti on sikamainen, tuomittava, yltiöylimielinen, mutta järjenvastaisuudessaan antaa näytteen siitä millä henkisesti älyvapailla edellytyksillä jonkun maan SUURIMMAN puolueen nuorisopolitiikan johtoon henkilövalintoja tehdään.

Eräillä paikkakunnilla politiikan fossiilit pitävät valtaa ja toisaalla aivojen vajaakäyttöä potevat nuoret pyrkivät esille. Tässä suunnassako on sivistys- ja oikeusvaltiomme yhteiskuntapolitiikan tulvaisuus?

Vastaa