Huostaanotettu bisnes, oikeuskäytännössä

Ylen silminnäkijä-ohjelma
Huostaanotoista on tullut sijoittajien kasvubisnestä samaan aikaan kun yhä useampi sosiaalityöntekijä on epäpätevä. Toimittaja Matts Dumell.
 
Rauhan ajan EU-Suomessa 2007 oli lastensuojelun avohuollon asiakkaana 62 485 lasta; näistä 16 059 lasta oli sijoitettuna kodin ulkopuolelle, heistä 10 207 on huostaan otettu, siis pois biologisilta vanhemmiltaan.
 
Kaikki Se Paha, jota lapset ovat tässä maassa joutuneet ja edelleen jokapäiväisessä elämässään kohtaavat näyttää olevan, osalle korruptoitunutta lainkäytön virkakoneistoa, merkityksetöntä… Tasavallassa kaikki hyvin, vain lapset itkevät?
 
Lainkäytön korruptio käytännössä
Lainkäytön korruption määritelmä: Kun osa virkavallasta mm. laillisuusvalvonnan, tuomiovallan ja toimeenpanovallan piirissä harjoittaa oikeuden rajoittamista valta- ja virka-asemaa hyväksikäyttäen niin, että toiminta eroaa yleisesti hyväksytystä oikeuskäytännöstä ja tavoista.
 
Näyttö oikeuskäytännöstä. TS. 12.2.2012; ”Jutun niostanut äiti velvoitettiin korvaamaan Naantalin kaupungin ja vastaajan oikeudenkäyntikulut, yhteensä 17 579,- euroa koskoineen.”
 

 
Sosiaalitoimi Suomessa ei edusta ”suvaitsevaisuutta”. Vai edustaako?

Vastaa