Kyllä minä niin mieleni pahoitin…

marjatta1aiemmin 17.9.2011…
 
Ehkä Suomeen ja varsinkin Turun terveyskeskuksiin pitää tuoda hoitohenkilökunta Afrikasta tai Filippiineiltä – ainakin vanhuksille, että saisivat palvelua!
 
Aiheeseen tuli vahvistusta 27.9.2011 Helsingin Sanomien artikkelista. Siis en ole yksin huoleni kanssa:

 
Peräti poltin päreeni, kun kuulin lähes kahdeksankymppisestä serkustani. Hänellä on erittäin kipeä selkä, raskasta fyysistä työtä kun on tehnyt lähes koko ikänsä.
 
Hän liikkuu rollaattorin avulla ja menee välillä Kaskenmäkeä ylös ja alas, asuu yksin ja hoitaa asiansa aivan käsittämättömällä sisulla. Hän kuulee huonosti, mutta vaikka hänellä on kuulolaite ei oikein pysty sitä käyttämään, kun sormet on niin kömpelöt ettei hän yksin saa sitä paikalleen. Sen vuoksi hän ei mielellään puhu vieraiden kanssa puhelimessa, kun voi jotain mennä ohi korvien.
 
Viimeksi hän oli saanut verenpainelääkkeen ja huomannut silmiensä alkavan punottaa ja luki sitten sitä esittelylehtistä, joka on lääkkeen mukana. Siinä sanottiin ettei kyseistä lääkettä voi käyttää jos on kaihi tai alkava kaihi. Koska hänellä on sekin hän päätti lähteä terveyskeskukseen selvittämään asiaa. (Lääkärin, joka määräsi lääkkeen olisi tietenkin pitänyt kysyä potilaan kaikki sairaudet!)
 
No serkkuni otti rollaattorinsa ja pääsi linja-autolla terveyskeskukseen, jossa hän pyysi, että hänen verenpaineensa mitattaisiin. Mittaa itse oli vastaus, laite on tuossa kulman takana! No serkkuni koetti selittää ettei osaa käyttää sitä laitetta, että voisiko joku näyttää miten sitä käytetään, mutta vastaus oli että siellä on ohjeet! No verenpaine jäi siis mittaamatta. Lääkärin aika heltisi, eli lääkäri soittaa jonain päivänä, ehkä serkkuni sitten kuulee tai ei, vai mitä?
 
Suoraan sanoen minua suututtaa tämä hyvinvointi valtiosta ja palveluista puhuminen. Tuossakin tilanteessa yhtään enempää rahaa ei olisi kulunut, jos joku hoitajista olisi vain auttanut häntä mittaamaan verenpaineen.
 
Kenenkään henki ei myöskään olisi vaarantunut, vaikka olisikin kiire, mutta olisi käytetty muutama minuutti sen paineen mittaamiseen. Voidaan sitä sanoa, että se on yksinkertainen homma, jonka voi itsekin tehdä, mutta ellei sitä tee oikein ei väärällä tuloksella ole mitään merkitystä.
 
Ehkä meidän tosiaan pitää tuoda hoitohenkilökunta Afrikasta tai Filippiineiltä ainakin vanhuksille, että saisivat palvelua!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa