ProMerit.net - arvojen puolesta

Promerit.net
Facebookissa

”Elämyskorruptio” sallittua Suomessa?

kanervailkka

Kun aiemmin otsikoin tätä juttua pandoran lippaan vitsauksiin viitaten; olin siinä vertailussa väärässä.

Maanantain 31. tammikuuta 2011 YLEn A-studiossa liikemies Toivo Sukari perusteli lahjoitustaan Ilkka Kanervan syntymäpäiväjuhlintaan saada henkilökohtainen elämys suuresta kansanjuhlasta, tasavallan korkeiden vaikuttajien mm. Martti Ahtisaaren seurassa kansanjoukkojen keskellä.
Katso YLEN A Studio 31.1.2011: Liikemies Toivo Sukarin haastatettelu

Kaikki ko. juhlaan osallistuneet olivat Sukarin mukaan siellä mihinkään sitoutumattomalla, vilpittömällä mielellä.

Korruptiovapaaksi maaksi julistetun Suomen pandoran lippaan avauduttua vaalirahoitussotkujen osalta vitsausten pursuamista julkisuuteen ei voida enää estää; Siis tämä oletusarvio on väärä.

Kansallisen omantunnon, jos sellaista on olemassa, parasta on julistaa, että on olemassa erikseen hyväksyttävää elämyskorruptiota, etenkin jos lahjoittajat oman extremensä innoittamana vilpittömästi tahtovat varallisuuttaan jakaa ”sirkushuviin ja tarjoiluun”. Ja kun lahjoitus ja juhla ovat riittävän suuret kokonaisuus hiljaisesti hyväksytään julkisuudessa, sekä turhilta syytöksiltä ja oikedenkäynneltä valtytään.

Jaa/kirjanmerkki...

3 Responses to “”Elämyskorruptio” sallittua Suomessa?”


 • Suomen poliittisen historian kovimman lupauksen antamisen palkinto menee kokoomukselle. Tämä puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Jyrki Kataisen lupaus on rohkeudessaan ennen kokematon, mutta onneksemme hyvin dokumentoitu.

  Toivottavasti miehen sanoilla on katetta.

  KOKOOMUKSEN LEIPÄLAJINA REHELLISYYS

  ”Ensi kevään eduskuntavaaleihin puolue lähtee politiikassa hieman erikoisella teemalla – kokoomus nimittäin uskoo voittavansa vaalit rehellisyydellä.

  Katainen uskoo, että kansa kyllä ymmärtää talouden tosiasiat, kun niistä kerrotaan suoraan.

  – Suomalaiset ovat fiksuja ihmisiä jotka vaativat poliitikoiltaan paljon – erityisesti rehellisyyttä. Ja sehän meille sopii, sillä se on meidän leipälaji.”

  Lähde: MTV3 uutiset 21.03.2010

 • Ulf Sundqvistin poliittisoikeudellinen ratkaisu KKO:n jälkeen;

  – käräjäoikeustuomio tammikuussa 1995…..26.000.000,- FIM
  – hovioikeustuomio marraskuussa 1995…..26.000.000,- FIM
  – korkeinoikeustuomio heinäkuussa 1997……..…9.000.000,- FIM
  – Lippos/Alhosopimus syyskuussa 1997…..1.200.000,- FIM
  – Verovähennyksen jälkeen joulukuussa 1997…640.000,- FIM

  Suomen perustuslain yhdenvertaisuus eli 6 § ei merkitse mitään, toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.Tämä on konkreettinen esimerkki ja todiste siitä,että ”parempi tasa – arvo”toteutuu kun Suomessa henkilöön voidaan liittää lyhenne SDP.

  Kumpi rasitti veronmaksajien kassaa enempi Ike vai Lipponen? Käsitykseni Ike ei lainkaan mutta Lipponen kouraisi puoluetovinsa hyväksi valtion (sinun ja minun) kassasta. Kummalla on suurempi oikeudellinen vastuu??

 • Leino Kimmo

  Eipä taida TEOT oikein korreloida tuon ”leipälajin” kanssa; ei edes työasioissa ?

  Nimittäin keväällä 2008 laillisuusvalvoja julkisesti moitti hallitusta siitä, että se on salannut lakiesitysten lausunnonantajien lausumia kansanedustajilta tarkoituksena jouduttaa ja helpottaa lakien läpimenoa ! On siis julkisesti lehtiä myöten ilmoitettu, että rehellisyys ei kuulu hallituksemme ”toimenkuvaan” !

  Eipä silti rehellisuus kuulunut toisen ”laillisuusvalvojammenkaan” kuvaan, kun salasi päätöksensä 876/2/05 lähes 2,5 vuotta sekä hallitukselta, että rivikansanedustajilta jouduttaakseen lakimuutoksen He 55/2007 läpimenoa !

  ”Organisaatioita” on jouduttu muuttamaan kansainvälistä Rikostuomioistuinta myöten pidettäessä hallituksemme herrojen metkut julkisuuden ulkopuolella ja suunnitelmissa on samat toimet ”oikeusministerimme” puolelta muuttaa Ihmisoikeustuomioitsuimen ”organisaatiota” lukuisten Suomen saamien tuomioiden vuoksi.

  Tämän tason ”herrojen” mahdollisuus ohjailla jopa ”oikeuslaitostamme” näyttää pyyhkivän persettä Suomen Perustuslilla ? Braxin ”kapista ulostulo” ja vielä ”oikeusministerin” ominaisuudessa oli vertaansa vailla oleva fiasko henkilöltä, joka kintaalla viittaa tasa-arvolle ja ihmisoikeuksille ( asetuksella poisti yhdessä Halosen kanssa eräiden kansanosien haasteoikeuden ”yhdenvertaisuuslain” nojalla perustuslain vastaisesti )!

  Lainsäädäntötyötä seuranneena; ja vähän sekaantuneenakin voin käsi raamatulla sanoa, että rehellisyys ei todellakaan kuulu nykyisen; eikä edellisen hallituksemme parhaimpiin avuihin ! Lainsäädäntöä on käyetty hyvin härskisti omiin, jopa perustuslain vastaisiin pyrkimyksiin poistaa esim. virkavastuu kokonaan virkamiehiltä ! Tuosta herrat jäivät kiinni tammiskuussa 2007 ”housut nilkoissa”; ja lakiesityksen ”oikeusministeriön alainen hyvityslautakunta” käsittely loppui kertarysäyksellä !

  Mutta nuo ”rehellisyyden” tyyssijat eivät luovuta; ”oikeusministeriön” työryhmämietintö 21:2006 on taas kaivettu naftaliinista; tällä kertaa mielissä on ”kansallinen ihmisoikeusorganisaatio”, joka on uusi porras ennen valitusoikeutta ”ihmisoikeustuomioistuimeen”.

  Vuonna 2007 kaatunut lakiesitys sisälsi lauseen: ” mikäli kansalainen kokee oikeudenloukkauksen virkamiehen virkatoimien takia; on vahingonkorvasvastuussa valtio”. Ministerien virkavastuunpoistolaille siitä olisi ollut vain lyhyt askel !

  Jokainen ministeri on varmasti ollut tietoinen noista lain rajamailla; ja vähän ylikin toteutetuista ja aiotuista lakimuutoksista, joiden ainoa perimmäinen tavoite on ollut berlusconimainen OMAN PERSEEN PELASTAMINEN !

  Tiedot monien noiden tapausten taustoista on lähetty moniin kansainvälisiin elimiin YK; EU; ja EIT; mutta kaikissa Suomen viranomaisten ruotuun laittaminen on jätetty tekemättä ! Olen ihmetellyt esim. mitä on tapahtunut Jali Raidan ilmoittamille Suomen sopimusrikkomuksille; ja valehtelulle koskien määräaikaisraporttia YK:lle ? Virallista noottia karkeasta asiakirjojen käännösväärennöksestä ei Suomelle ole kuulunut ?

  2005 oli lähellä; ettei koko valtioneuvoston ”toimintakyky” vaarantunut, kuten EOA päätöksessään 876/2/05 vihjasi; mutta yhtäkään ministeriä ei ole löytynyt, joka kertoisi kansalle historiankirjoista puuttuvan jutun taustoista ? Löytyykö ”umpirehellisestä” viimein se jota kansa kauan on ”odottanut” ? Pyöreän pöydän viimeinen rehellinen ministeri.

  Taidan kuitenkin joutua laittamaan viimemainitun samaan kategoriaan joulupukin ja nukkumatin kanssa ?

Jätä vastaus

Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method K2::init_scripts() should not be called statically in /home/promerit/public_html/wp-includes/plugin.php on line 525

Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method K2::enqueue_scripts() should not be called statically in /home/promerit/public_html/wp-includes/plugin.php on line 525